Χαρίστε στο σώμα σας φροντίδα 

τρία αρχαία συστήματα υγείας κατηγοριοποίησαν τις τροφές και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες με βάση τη γεύση (γλυκιά , αλμυρή, ξινή, πικάντικη, στυφή, πικρή) , το χρώμα, την ποιότητα: ζεστό, ψυχρό, υγρό, ξηρό, ουδέτερο και τα όργανα στα οποία κυρίως δρουν. Κάθε γεύση προσδίδει μια συγκεκριμένη ποιότητα στο σώμα, π.χ. η πικρή μειώνει το ζεστό και το υγρό στοιχείο και έχει ¨ξηραντική¨ δράση στον οργανισμό. Η γλυκιά αυξάνει το υγρό και το ζεστό στοιχείο και καταπολεμά την ξηρότητα. Πικρή γεύση έχει η σίκαλη, ενώ το ρύζι γλυκιά.